Business casus

Wij zijn Winning Move samen realiseren we groei, snelheid en waarde voor onze klanten.

VC4

Vanuit Alkmaar wist het VC4 team Telecom reuzen zoals BT, T-Mobile en Orange als klant te acquireren met haar network inventory omgeving. Na 15 jaar stabiele resultaten wilde de SAAS-onderneming opschalen en een flinke bedrijfsgroei realiseren. Winning Move ondersteunt het VC4 managementteam bij de ontwikkeling en implementatie van de bedrijfsvisie en doorvertaling naar een meerjaren groeistrategie.

OMNIPLAN

Omniplan was al lange tijd succesvol met software voor assurantietussenpersonen. Deze markt werd echter door wetgeving gedecimeerd. Bovendien kwam vanuit Oost Europese landen gratis en goedkope freeware op de markt. Dit gaf de SAAS-onderneming een urgente noodzaak om de bakens te verzetten. In zeer korte doorlooptijd werd een Blue Ocean Strategy* project met Winning Move georganiseerd. Van ideefase, marktresearch, prototyping naar markttest en introductie. Binnen 6 maanden had het bedrijf zich geherpositioneerd. Dit resulteerde in een enorme omzetgroei binnen het nieuwe segment van grootbanken en corporate financiële dienstverleners. De zeer vernieuwende propositie sloeg aan, een Blue Ocean was gecreëerd.

uitgelicht

DE UITDAGING

Triggre biedt een platform voor ondernemers waarop zij hun eigen software kunnen bouwen, zonder daarvoor te hoeven programmeren. Er worden oa. al klantportalen, logistieke systemen, offertetools en crm-systemen mee gebouwd. Allen geheel aangepast op de wensen van de ondernemer en onderneming.

In 2010 ontstonden de eerste plannen voor het platform en startte de ontwikkelingsfase. In 2012 kwam langzamerhand de lanceringsfase in beeld, echter stuitten Jesse en Mark op het feit dat ze echt een totaal nieuw product op de markt gingen zetten. De term no-code was nog niet verzonnen, de productcategorie onbekend en de concurrentie niet aanwezig. Hoe zet je zo’n product in de markt? Hoe communiceer je helder naar de markt wat je doet?

Het jaarprogramma

In 2013 kwamen de heren via-via in contact met Pieter Jan van Winning Move. Met hem zijn ze aan de slag gegaan met de lanceringsstrategie. Tijdens verschillende sessies en workshops brachten ze de value proposition canvas en het business model canvas in kaart. Door regelmatig diverse scenario’s en mogelijkheden te bespreken konden ze langzamerhand de beste strategie eruit filteren. Pieter Jan heeft hen geholpen keuzes te maken tussen de mogelijke oplossingen voor grote vraagstukken om een goede strategische positionering te bepalen. Een goede strategie vergt keuzes in waar je je aandacht op richt.

Triggre was zo’n voorloper in de markt dat een Blue Oceanstrategie een optie zou zijn. Deze strategie vergt echter ook een intensief investeringstraject. De mannen kozen ervoor om de markt te veroveren door eerst grotere ondernemers aan zich te binden middels een persoonlijk “1-op-1” traject. Na de succesvolle soft landing hadden ze voldoende credits opgebouwd om de MKB’er te benaderen. Dat is een zeer effectieve strategie gebleken!

Triggre heeft een grote ambitie; de wereld veroveren. Ze wisten al dat er een wereldwijde markt zou zijn voor hun product. De ervaring van Pieter Jan met marktintroducties op zo’n grote schaal hielp hen inzicht te krijgen in hun eigen mogelijkheden en onmogelijkheden.

De man achter Winning Move

Pieter Jan is een man van visie. Hij is in de basis een facilitator; hij laat je nadenken, stelt kritische vragen en helpt je een value proposition opbouwen. Hierdoor ontwikkel je een visie op de markt en leer je om je eigen plek op die markt te kiezen.

Pieter Jan is sterk in het laten vliegen van zaken. Hij laat je groots denken op het gebied van marketing; wat komt daar allemaal bij kijken? Wat kan er gebeuren? Hoe groot is de markt die we kunnen bereiken? Welke positionering bepalen we?

CRM Partners (nu Fellowmind)

CRM Partners had zich een leidende positie verworven in de dienstverlening rond Microsoft CRM. Er was nu behoefte aan “een stip” op de horizon, aan een stuk ‘zingeving’. Met Winning Move werd een nieuwe Purpose en daarbij aansluitende Bedrijfsvisie ontwikkeld en geïmplementeerd.

“Het team van CRM Partners verdient vooral complimenten over de wijze waarop deze visie in de navolgende jaren werd gerealiseerd. Buitengewoon knap werk van Emiel en zijn team!” aldus Pieter Jan Doets van Winning Move. Een goede strategie en visie staat of valt uiteindelijk met de wijze van implementatie en uitvoering.

ESSENSE

Met een enthousiast team wist Essense in korte tijd uit te groeien tot een bedrijf met 30 medewerkers. Hoe nu verder? Wat wordt onze WHY & visie? Hoe vertalen we dit naar een strategie? Hoe zorgen we voor houdbaar concurrentie vermogen? In samenwerking met Winning Move werden Purpose en Bedrijfsvisie uitgewerkt en vertaald naar aansluitende strategie en waarde proposities voor deze scale-up.